Søk:
Du har 0 vare i handlekurven
Totalsum: NOK 0

  av Hilde Raastad. En roman om den glitrende kjærligheten, familie, knuste påskeegg, svik og troskap, nåden i en skitur, homofobi og kampen for å forandre kirken.

  «Dyp snø, lett som fjær, flyter oppå, synker ned…finner mykheten, styrken, sporene våre fletter seg inn i hverandre, lager mønstre, sammenfiltret, så vekk. Den myke snøen dekker oss, hvite skyer av snøkrystaller. Dans på ski, dans med Kate, det første kysset, 3200 moh.»

  Som 22-åring reiste Frida til Sveits og møtte Kate. «Det var ikke vanskelig å akseptere at jeg var lesbisk,» påstod hun. «Det var bare vidunderlig å forelske seg i en vakker kvinne.» Det sa hun før hun dro hjem og fortalte det til foreldrene sine.
  Fire år senere blir Frida den første åpne lesbiske som ordineres til prest i den norske kirke. I årene som følger, strever hun for å følge Guds kall, ta vare på kjærligheten og kjempe for likeverd i kirken. Den kampen koster; forholdet til Kate er truet, og hun møtes av homofobi i kirken og røykbomber i Riga. Hva er viktigst i livet? Og hva eller hvem skal hun ofre?

  Hilde Raastad (1960) er lesbisk, teolog og aktivist, samt tidligere prest og skiinstruktør. Hun har bodd i Oslo, Kongsvinger, Brumunddal, Sveits og Colorado. Hun forelsket seg i Julie på ski i 1983 og elsker henne fremdeles. Ellers elsker hun bøker, høye fjell, kafeer og åpne landskap.

  NOK 179.00